Capitolul 33-Printre umbre

BELLA PDV

Ziua la scoala fara Edward mi s-a parut eternal,nu puteam san u ma gandesc la conversatia pe care Carlisle si Edward o aveau cu Sam.Ma faceau nervoasa sa ma gandesc ca lucrurile ar putea scapa de sub control si sa se atace ca niste dusmani asa cum sunt,chiar daca aveam incredere deplina in Carlisle si in gandirea lui pentru pace.Chiar daca ma gandesc bine,ambii,Culleni si haita,vor  lupta pentru acelasi lucru,pentru protejarea vietii umane,ar fi culmea sa nu ajunga la un acord.

Emmett si Rosalie nu-si luau ochii de la mine,ma simteam ca si cum as avea doua garzi de corp.Ma urmau peste tot ca si cum ar fi umbrele mele si stiu ca daca ar fi putut m-ar acompania si la ore.

Insfarsit s-au sfarsit si orele de stat la scoala,m-am dus cu Rose si Emmett la casa Cullen cu M3 lui Rose.Nu-mi amintesc sa fi fost vreodata cu ea in masina in timpul somnului meu,si era la fel de infricosator ca si cu Edward,daca era ceva ce sa-i defineasca pe Culleni acel lucru era viteza.Cand am ajuns ne-am dus direct inauntru unde ne asteptau toti pe canapeaua mare si alba.

-Bella –bratele lui Edward m-au inconjurat cand am pus piciorul in casa.

-Cum a fost conversatia cu Sam? –am intrebat.

-A fost bine,fi linistita –mi-a spus Carlisle cu un zambet-.Am schimbat frontierele.Speram ca asta sa rezolve putin problemele.

Am suspinat usurata,speram ca macar cosmarul cu atacul lui James sa se termine repede si sa nu trebuiasca sa regretam nimic.M-am uitat la Alice care se uita la mine incruntata.A evitat sa spuna ceva despre conversatia care vroiam sa o am cu toti Culleni sperand ca ea sa nu vada nimic si asa toti sa afle deodata.I-am zambit dar ea s-a uitat in ochii mei cu resentimente.

-Ce i-ai facut lui Alice? –ma intreba Edward zambind.

-De ce?

-Planuieste o dupa-amiaza de cumparaturi “pentru a termina cu Bella”.Sincer nici nu vreau sa stiu de ce e atat de suparata –spuse amuzat.

L-am privit ingrijorata si apoi mi-am intors privirea spre Alice care continua sa ma ucida cu privirea.

-Imi pare rau –am gesticulat cu buzele doar pentru ea.

Dar a intors capul pentru a evita sa ma priveasca,resemnata.M-am apropiat si m-am asezat in genunchi luand-o de maini.Nu le-a indepartat dar m-a imbratisat.

-Alice..-am strigat-o fara raspuns.

Jasper,asezat langa ea zambi pe ascuns,ceea ce imi confirma ca micuta deavolita doar se prefacea pentru a ma face sa ma simt rau.Am privit-o incruntata si am expirat cu putere.

-Alice….acum vei stii.

-Doar ca…nu se presupune ca esti cea mai buna prietena a mea? –intreba mutandu-si ochii pe fata mea si desprinzandu-se din imbratisare.

-Normal ca da,dar e ceva ce toti trebuie sa stie,nu numai tu –am raspuns.

-Stiu ca are de-a face cu mine,dar asta nu inteleg de ce nu mi-ai spus inainte –spuse facand un botic.

Am suspinat resemnata si m-am ridicat in picioare.

-M-am temut de reactia ta,de aceea vroiam sa fie toti de fata cand vei afla –am spus intr-o soapta.

Am simtit ochii lui Edward atintiti asupra mea,i-am ignorat si mi-am dres vocea cu putere pentru a atrage atentia tuturor si,in final,ochii a spate vampiri erau atintiti la mine.

-Mi-am placea sa vorbesc cu toti,e ceva important –am spus intr-o soapta.

Edward m-a privit cu ingrijorare,eram putin nervoasa si asta era evident.Mi-a luat mana cu blandete si m-a tras dupa el pentru a merge in living.

-Nu stii cat ma supara ca faci asta –sopti in urechea mea.L-am privit fara sa inteleg-.Ma blochezi,mi-ar placea sa stiu ce gandesti.

Am zambit si am negat cu capul.O faceam fara sa vreau,dar trebuia sa incep in a incerca sa-l domin,sa-l blochez cateodata.

Cand toti ne-am asezat,Edward m-a luat de mana pentru a ma anima.

-Spune –spuse Carlilse amabil.

Am respirat greu si m-am ridicat in picioare.Am privit ochii fiecaruia si toti mi-au intors privirea intrigati pentru ce trebuia sa le spun.Am respirat din nou greu incercand sa controlez,fara rezutate,tremurul picioarelor mele,acum imi era frica de reactia tuturor,mai ales de reactia lui Jasper.

-Ceea ce trebuie sa va spun este despre Alice –am spus intr-o soapta,vocea mea abia avea putere,dar stiam ca toti ma puteau auzi.

Fata tuturor reflecta incertitudinea si surpriza,nimeni nu intelegea ceea ce trebuia sa le spun.Mi-am dres din nou vocea si vocea mea iesi cu putin prea multa forta,doar doar putin.Mi-am mutat privirea spre ea,Alice,care acum ma privea cu curiozitate.

-Te numesti Mari Alice Brandon,locuiai in Biloxi si aveai o sora.Una din nepoatele tale locuieste aici,se numeste Cyntia.

Toti ma priveau speriati,Alice avea gura intre-deschisa si ochii extrem de deschisi,Jasper si-a trecut o mana peste umerii ei,presupun ca a observat starea ei de nervozitate si incerca sa o linisteasca.Edward stranse mana mea cu putina intensitate,nu stiam daca era pentru a ma incuraja sau pentru ca vorbele mele l-au surprins.

-Parintii tai te-au inchis intr-un institut psihiatric pentru ca aveai viziuni despre viitor si credeau ca esti nebuna –am continuat-.Data izolarii si a mortii tale e aceeasi.Acolo iti faceau socuri electrice si erai intotdeauna inchisa,de asta nu-ti amintesti nimic.

Carlisle se foia in scaunul lui si Esme si-a dus mainile la gura,presupun ca pentru a evita sa planga.Alice avea in continuare ochii atintiti asupra mea,fara sa miste un muschi si fara sa spuna un cuvant.

-De ce si cine a transformat-o? –intreba Rosalie intr-o soapta.

Am tras pe nas….acum incepea dificilul.Edward mi-a atras atentia si cand l-am privit in ochi am prins putin curaj.

-Un vampir,nu stiu daca lucra in acel institut sau doar o vizita,te-a ales draguta si avea grija de tine-vocea mea s-a spart si nu am intarziat in a simti mainile lui Edward mangaindu-ma pe spate pentru a ma linisti-.Dupa un timp,un vanator ti-a simtit aroma,nu stiu daca erai cantareata lui sau erai doar un capriciu,dar s-a incapatanat in a te vana.Barbatul care avea grija de tine nu a putut face nimic inafara de a te sechestra si a te transforma.

Jasper s-a tensionat in acel moment,si puteam sa jur ca daca ar putea,Alice plangea.Esme era in bratele lui Carlisle si Emmett si Rosalie se tineau de mana.

-Vanatorul v-a gasit,tu nu mai puteai fi alimetul lui asa ca,pentru a se razbuna,l-a omorat pe vampirul care avea grija de tine si te-a lasat acolo singura.

Toti au ramas in liniste cateva minute,total nemiscati ca si niste statui de marmura.Incepea sa ma ingrijoreze lipsa de reactie a familiei,nici daca ar vrea,Edward nu era in stare sa reactioneze.Deodata am simtit o privirea asupra mea,am cautat-o si ochii lui Jasper ma priveau cu furie,stiam ca nu era contra mea,dar si asa m-am cutremurat de frica.

-De ce ne spui abia acum Bella? –intreba Jasper incercand sa controleze tonul vocii sale.

Aproape cu viteza luminii Edward s-a ridicat in picioare si s-a pus in fata mea inconjurand corpul meu cu mainile sale,nu stiu ce gandea Jasper pentru a-l face pe Edward sa reactioneze in acel mod.

-Vanatorul…-am ezitat-era James,unul din nomazii care sunt acum in padure.

Dupa totul s-a petrecut foarte repede.Am simtit spatele meu lovindu-se de unul din pereti si l-am vazut pe Edward protejandu-ma cu corpul lui.Nu puteam vedea ce se intampla,dar zgomote si o puternica invalmaseala inunda incaperea.Cateva secunde dupa Edward s-a indepartat larg si Rosalie i-a luat locul.Din spatele lui Rosalie putea vedea ceva.

Emmett si Carlisle il tineau pe Jasper de ambele maini,Alice era ghemuita tremurand in unul din colturile incaperii si Esme o mangaie pe par,si marea masa era rupta in doua in mijlocul acelui tambalau.

Edward s-a apropiat silentios de locul unde se afla Jasper,se putea observa cum emite unde de nervozitate peste tot in casa si chiar eu aveam chef sa-l urmaresc pe James si sa-l omor cu propriile maini,chiar daca asta era imposibil.

Edward vorbea cu Jasper in soapta destul de joasa pentru a putea auzi ceva.Fara altceva Alice s-a ridicat in picioare si a mers pana in fata lui Jasper.S-au privit in ochi cateva secunde,fara sa spuna nimic.El a incetat sa se opuna,si Emmett si Carlisle i-au dat drumu`.Incaperea a ramas intr-o profunda liniste,doar suspinele lui Esme se mai auzeau care acum era asezata in genunchi in locul unde era Alice.

Edward s-a intors la mine si m-a urcat in spatele lui.I-a soptit ceva lui Alice destul de repede pentru ca eu sa inteleg si fara sa mai spuna nimic au inceput sa fuga pana la mine acasa.Cand am ajuns in camera mea Edward m-a lasat usor pe pat si s-a asezat in fata mea cu picioarele incrucisate si lua mainile mele intre ale lui.

-Trebuie sa mergem sa vorbim cu Sam,lucrurile s-au schimbat –spuse privindu-ma in ochi-.Ma voi duce cu Carlisle pana in La Push,tu vei ramane aici cu Rosalie.

S-a apropiat si si-a pus buzele peste ale mele.O senzatie ciudata in pieptul meu mi-a provocat frica si m-am cutremurat.

-Voi veni in noaptea asta la tine si mai vorbim –spuse inainte sa ma sarute din nou.

-Edward..-am soptit-nu ma lasa.

-Iti promit ca ma voi intoarce in seara asta –spuse zambind.

Am negat cu capul si cateva lacrimi au coborat pe obrazul meu.Acea senzatie in piept nu a disparut si nu prezicea nimic bun,imi era frica.

-Nu vorbesc de noaptea asta –am soptit-nu ma lasa.

Mi-a luat fata in maini si m-a sarutat cu furie.

-Mai bine mort,decat sa ma indepartez de tine –spuse punand accent pe fiecare cuvant- Asculta-ma si bagati foarte bine in cap.Esti cel mai important lucru pentru mine acum si niciodata nu te voi indeparta de mine.

L-am imbratisat cu putere,lasand ca recele si durul sau corp sa se lipeasca de al meu.Mi-am pus capul pe gatul lui si am inspirat aroma lui pana m-am simtit ametita.S-a indepartat incet si m-a sarutat din nou.

-Te iubesc –susura contra buzelor mele.

S-a pierdut prin fereastra si pentru prima data de cand suntem impreuna am simtit un gol imens intre bratele mele.

  1. Bya(BB)
    aprilie 4, 2010 la 8:04 pm

    Sper ca nu v`ati saturat de intarzierile mele:D
    Sper sa va placa acest capitol si va urez un Paste Fericit!!:*:*

  2. aprilie 4, 2010 la 10:54 pm

    Christos a Inviat!
    Foarte dragut capitolul, mi-a placut!
    In schimb nu mi-a placut sentimentul Bellei pe care l-a avut la sfarsit! 😦
    Sper sa nu fie parasita din nou…desi a promis!…E un nou Edward….dar…nu stim!
    Eu inca il urmaresc….asa ca un cititor ai sigur :)!
    Merci de capitol! 😀

  3. aprilie 5, 2010 la 7:51 am

    bine ai revenit!…pai, indiferent cum se petrece actiunea….povestea trebuie sa se repete intrun fel sau altul, nu? cand a pare next-ul, ca, e adevarat, am asteptat cam mult…..

  4. Marina
    aprilie 5, 2010 la 10:59 am

    wow …ce suspans 😦
    saraca alice :(( e prea dureros 😦 sa afli un asemenea trecut 😦
    bine ca jazz nu a reactionat mai rau 😦
    nu inteleg ce sa schimbat de trebuie sa mearga edward la sam 😦
    tare imi e frica ca se va intampla ceva rau 😦 presentimentul bellei nu e bun 😦 nu vreau ca edward sa plece iar :((
    de abia astept continuarea:X
    spor la tradus:*

  5. aprilie 6, 2010 la 10:43 am

    hey>:D<
    daca nu te deranjaza imi poti da si mie link-ul unde pot gasi originalul
    multumesc anticipat:*
    app super tradus;)

  6. aprilie 6, 2010 la 2:29 pm

    Hei
    Hristos a inviat! 🙂
    foarte frumos capitolul
    multumim ca traduci:>:>
    kisses:*:*:*

  7. aprilie 6, 2010 la 10:18 pm

    superb:X
    traduci foarte bine;)
    ce greu traduci:((((
    :))):-j
    daca ai nevoie de ajutor la tradus imi poti spune;)
    te voi ajuta cu mare placere:*
    cand mai termini un capitol te rog sa-mi trimiti si mie continuarea de e-mail:* ( mikyutza_love16@yahoo.com )
    pupicei si spor la scris:*:*:*:*

    • Bya(BB)
      aprilie 7, 2010 la 7:18 pm

      nu traduc greu..chiar intr-o ora e gata un capitol de 7 pagini..doar ca nu am prea mult timp de tradus..am scoala,blogurile:D:D:D si sora`mea:-))

  8. oana
    aprilie 11, 2010 la 5:56 pm

    buna…imi place la nebunei ficul acesta si miar placea foarte mult sa aflu ceea ce va urma…te’as ruga foarte mult daca miai putea trimite continuarile la adresa de mail b.oana_93@yahoo.com imi multumesc foarte mult si spor la scris in continuare

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu