Capitolul 26 -De la sange la La Push

BELLA
Ziua urmatoare,vineri,Edward nu a fost la ore.El si Emmett au fost la camping in Goat Rocks,cu cuvinte textuale,”sa cautam un os pierdut” cum a marait Emmett printre dinti in timp ce se urca in Jeep in noapte anterioara.Asa ca doar Alice,Rosalie si Jasper m-au insotit in acea zi la pranz.
L-am avut pe Mike lipit de mine toata dimineata,amintindu-mi in continuu de intalnirea din ziua urmatoare,la 10:00 in fata magazinului de articole sportive Newton.Intr-o ocazia am recastigat chef de ras amintindu-mi de ziua anterioara,dar Mike parea ca nu-si aminteste,sau cel putin nu demostra,deja se comporta cu mine de parca nimic nu s-a intamplat.
Nimeni din toata scoala nu parea sa stie de cele intamplate,exceptie fratii Cullen si eu,Mike isi ascundea privirile amuzate cat de bine putea.Noroc ca Emmett nu a venit la scoala in acea zi,daca nu saracul Newton nu avea unde sa se duca.
Dupa-amiaza de vineri s-a facut eterna,orele treceau lent si eu nu incetam sa ma  rog mental ca sa treaca mai repede timpul si sa se intoarca Edward din ”camping”.Deasemenea o parte din mine,chiar daca nu s-a confesa nimanui,ii era foarte dor sa imparta acele ”camping-uri” cu el.In visul meu iesirile mele de fiecare data erau cu el,si cea mai mare parte din el se terminau cu o tavalire prin iarba ascunsi printre arbori,bine,tavalire nu ar fi cuvantul potrivit,termenul lui Edward de a face dragoste era amor,acel barbat niciodata nu-si pierde calidatile XXX.
Dupa ce am spalat aproape toata casa,am terminat temele pentru scoala,am pregatit cina pentru Charlie si mi-am facut un dus lung….m-am bagat in pat fara chef de dormit.Acela era momentul meu preferat din zi,Edward venea in camera mea si vorbeam,ne sarutam si eu adormeam in bratele lui in timp ce el vorbea despre fetita mea.
Am suspinat abatuta si mi-am acoperit fata cu paturile incercand sa gasesc ceva plictisitor pentru a putea inchide ochii complet,dar nimic.Privirea mea nu inceta sa se roteasca pe sub patura,nelinistita,mult mai nervoasa decat am fost acum mult timp.Ziua urmatoare,insfarsit,il voi vedea pe Jake…cum va reactiona cand ma va vedea?Aveam chef sa-mi imbratisez cel mai bun prieten,sa impart cu el povesti si glume.El era o parte foarte importanta din viata mea si imi era dor de el.
Am auzit un sunet la fereastra si iluziile mele mi-au jucat o farsa rea.S-a intors Edward inainte de timp?Aveam nevoie de fata mea pentru a dormi linistita.M-am asezat in sezut asteptand sa-mi incrucisez privirea cu doi ochi adorabili.Si asa a fost,doar ca asteptam acei ochi in alta persoana.Fata mea probabil a reflectat frustarea mea pentru ca un ras de vrabiuta mi-a inundat camera.
-Simt ca nu sunt persoana pe care o asteptai -spuse Alice zambind.
S-a asezat pe pat si mi-a intins o mana,am luat-o cu incredere si m-a tras la ea pentru a ma imbratisa.
-De ce ai venit? -am intrebat intr-o soapta.
-Eu deasemenea te iubesc cumnatico..-spuse incruntandu-se.
-Alice…-am prostat.
-Stiu,stui…trebuie sa dormi si sesiunea mea de infrumusetare trebuie sa mai astepte -am privit-o cu ochii intre deschisi incruntandu-mi sprancenele..
-Alice…nu imi place sa fiu o barbie…-am spus cu raceala.
-E pentru ca Edward sa te vada mult mai frumoasa,chiada daca,deja stiu,el spune ca esti frumoasa mereu,dar nu sunt sigura ca ai sa te menti asa -spuse foarte convinsa de ce spunea.
Am suspinat si m-am resemnat la ce ma astepta duminica viitoare,pentru ca asta da,nu voi suspenda vizita in La Push pentru ca Alice sa-mi vopseasca unghiile de la picioare.
Alice s-a ridicat in picioare si s-a dus pana la dulapul meu,si-a bagat capul in el literalmente si l-a scos dupa doua minute.
-Ce vei face maine? -a intrebat alarmata.
-Ma duc la plaja,cu copii de la institut…de ce? -am raspuns.
-Nu pot vedea nimic…-spuse cu o fata panicata.
Inainte ca eu sa pot face ceva s-a asezat la podea,cu privirea pierduta si cu mainile masand tamplele.M-am apropiat de ea si i-am luat fata cu ambele maini,strigand-o insistent pana cand ochii ei au revenit la normal.
-Ce ti se intampla? -suspectam raspunsul,dar voiam sa-l confirm.
-Nu vad nimic….Bella nu te vad…nu pot sa te vad -gemea cu vocea speriata luandu-si privirea de le mine.
-Alice -am obligat-o sa ma priveasca din nou punandu-ma in fata ei-.Stiu de ce…nu te ingrijoora,nu e nimic important.Doar ca Sam va trece pe plaja in timp ce noi vom fi acolo,nimic rau.
-SAm? -spuse cu o fata dezorientata.
-Da,Sam Uley…e singurul varcolac in acest moment.
-Si? -a intrebat din nou.
-Nu poti  vedea varcolacii -am confirmat intr-o soapta temandu-ma de reactia ei.
A ramas in liniste uitandu-se intr-un punct fix,treceau minutele si nu si-a miscat niciun muschi,incepea sa ma sperie cans so-a intors capul dintr-o data spre mine.
-De ce? -intreba.
-Nu stiu exact.Nu o vei vedea nici pe Nessie -facu o fata ciudata- Teoria ta e ca niciodata nu ai fost un varcolac nici un semi-vampir,de asta nu-i vezi.Cand am ramas insarcinata ai incetat din a ma vedea,te-ai speriat tare si ne-ai sunat pe telefon pe Insula Esme.
M-a privit cu ochii foarte deschisi.Timp de cateva minute nu si-a luat ochii de la mine uitandu-se la toate miscarile mele.
-Bella…imi spui ca in timp ce esti in La Push nu te pot vedea? -spuse luandu-mi mainile.
Am incuviintat.
-Esti nebuna! -a strigat.
-Alice il vei trezi pe Charlie -am soptit.
-Nu ma intereseaza,esti nebuna!Si Edward e mult mai nebun decat tine pentru ca permite asta. -a continuat strigand.
-Alice,linisteste-te,vrei? -i-am cerut cu voce firma-.Voi merge in La Push fie daca vrei sau nu,nici tu nici nimeni din familia ta nu poate trece portile tratatului asa ca toti,si cand spun toti ma refer la TOTI veti ramane linistiti -am spus acele cuvinte privind-o direct in ochi-.In visul meu era doar o iesire intre prieteni,Jake mi-a spus secretul vostru dar acum nu mai conteaza asa ca…..ajunge! -i-am taiat-o cand incerca sa ma intrerupa-.Toti Culleni va trebui sa acceptati relatia mea cu haita,le datoram mult.
-Bella,nici macar nu-i cunosti -contraataca.
-Ii voi cunoaste.Jake va fi cel mai bun prieten al meu si Seth va avea o relatie stupida cu voi toti,in plus va fi fratele meu mai mic si vitreg cand Charlie se va casatori cu Sue.
-Glumesti nu? -intreba cu un zambet- Un vampir sora vitrega cu un varcolac? -a inceput sa rada-.Asta chiar ca e amuzant.
Am privit-o intre inchizand ochii incercand sa nu ma gandesc la razbunarea pe care trebuia sa o pun in aplicare pentru a fi chit cu ea…si mi-am propus sa o chinui putin.Am decis ca eu si Edward sa mergem in calatorie pana in Vegas…il vom intalni pe Elvis si MArilyn si ne vom duce la o capela numit ”Casatoreste-te pentru un dolar”.
Nu am vazut-o cand a venit la patul meu,proasta viteza vampirica!,dar ma tinea de maneci si privirea ei de ura provoca o adevarata teroare.
-DAca te gandesti sa fac asta va trebui sa suporti razbunarea mea -molfai lent printre dinti.
Un ras nervos abandona buzele mele fara sa pot evita…Alice infuriata e ceva ce nu mai vreau sa vad cat timp voi fi umana.Mai bine imi programez razbunarea pentru cand voi fi vampir..Trebuia sa-mi fac un biletel pentru a nu uita nimic dupa…sigur ca asa cum e Alice va avea multe lovituri sa-mi daruiasca,atat cat si Emmett…da sigur ca acel vampir niciodata nu va obosi sa ma fac sa inrosesc in fiecare zi din viata mea.
-De ce ai venit? -am intrebat dupa cateva minute de liniste in cate Alice mi-a pus in ordine toate hainele.
M-a privit timp de o secunda si s-a dus pana la fereastra,a luat o cutie care era pe masa si a pus-o in mainile mele.Am privit-o ingrijorata,cutiile nu-mi aduceau o amintire buna.
-Nu mori -spuse amuzata.
Am privit-o cu o ura prefacuta si i-am scos limba.Am deschis-o cu prudenta,si in interiorul ei am gasit un telefon mobil.L-am luat ca si pe o granada pe punctul de a exploda.Arata atat de elegant si atat de scump incat imi era frica sa apas butonul de deschidere si sa-l pierd…sau sa explodeze in mainile mele.
-Iti repet…nu mori -a spus din nou.Edward mi-a spus sa-l cumpar pentru tine…realmente nu mi-a spus,am decis,l-am vazut si l-am cumparat.El voia sa aiba semnal in timp ce esti pe plaja,si inainte de toate problemele nu te indoi in a ne suna,ne doare in cot de tratat daca siguranta ta e in joc.
-Alice…cumnatico…-am spus cu voce lingusitoare- ma inveti sa-l folosesc?Sau cel putin arata-mi ce buton nu trebuie sa apas ca sa nu-mi explodeze in maini.
-Bella…-zambi- esti atat de umana.
S-a asezat langa mine pe pat si a durat mai bine de doua ore pentru a ma invata sa-l utilizez.
In final am adormit pe la mijlocul noptii.Cand m-am trezit dimineata,un rau de raze se strecura prin fereastra im impacta cu ochii mei.Am cautat-o pe Alice prin camera mea dar a plecat deja.Asa ca m-am pus in miscare,m-am imbracat,am luat micul dejun si la 10 fix eram in fata magazinului Newton parcand masina.
Toti,exceptie Mike si Angela,ma priveau ca si cum as avea dpua capete.Nu m-a interesat privirea ciudata lui Lauren….niciodata nu mi-a cazut bine fata asta dar in aceasta realitate era chiar uracioasa,lipsea doar un cos imens si urat pe nasul ei operat pentru a fi vrajitoarea de nord.
M-am pus cu Angela pe bancheta din spate a masinii lui Mike,aruncam priviri pe ferestra tot drumul,amintindu-mi drumul spre rezervatie,amintindu-mi fiecare zi cu Jake,in garajul lui,montand o motocicleta sau simplu sa bem un suc.Am suspinat resemnata,trebuia sa-l castig pe Jake din nou,trebuia sa obtin prietenia lui oricum.Si speram ca lucrurile sa fie la fel de simple ca si cu Culleni.
Am ajuns pe plaja si apele ei gri mi-au urat bun-venit.Respiram sacadat,umplandu-mi plamani cu acel neconfundabil miros al sarii si m-am lasat sa cad pe nisip in timp ce soarele imi ardea putin din pielea expusa,chiar daca afara nu erau numai vreo 3 grade celsius.Mike,”neobositul” cum l-am botezat recent,s-a asezat langa mine si a indraznit sa-mi strice ziua povestindumi intamplari dinainte sa vin eu in Forks.
Dupa cateva ore s-au decis sa faca o excursie pe jos pe stanci,m-am scuzat ca nu pot merge si am ramas privind linia orizontului si gandindu-ma la marile diferente care erau intre visul meu si aceasta realitate.Retraind mental vitoarele intamplari si gandindu-ma la modul cel mai adegvat pentru a le evita.
Niste suave lovituri in umar m-au facut sa-mi ridic capul si ochii mei s-au incrucisat cu altii de o culoare neagra.Dulci,calzi,vezeli…Embry ma privea intre curios si amuzat si dupa cateva minute de prezentari si grlume din partea lui,Quil ni s-a alaturat prezentandu-se.Trebuia sa-mi musc limba pentru a nu intreba unde era unicul motiv pentru care eram pe plaja in acea zi.A aparut si Sam de pe stanci dar s-a tinut la o distanta prudenta,fiind unicul varcolac intotdeauna incerca sa se tina la distanta.
Deja aproape am uitat cat de amuzant e sa imparti glume cu haita,Quil si Embry erau cei mai buni prieteni a lui Jake,si in fond erau si prietenii mei.Imi placea sa impart timpul cu ei,sa fiu in preajma lor era relaxant,ma faceau sa uit de James,Victoria si de Volturi…La Push era ca si un universaparte in care nu exista nicio problema.
-Baieti! -striga o voce guturala din spatele nostru.
Nu a trebuit sa ma uit sa vad cine era,nici nu avea nevoie de confirmarea baietilot…era Jake!S-a apropiat fugind si s-a lasat sa cada langa noi pe nisip,soarele era ascuns,si razele care mai erau formau forme minunate pe pielea prietenilor mei indieni.
-Jake,ea e Bella,din Forks -spuse Quil.
-Bella?Fata lui Charlie? -intreba Jake cu un zambet.
Am incuviintat si el mi-a intins o mana in timp ce-mi darui un zambet,acela era zambetul meu….de la Jake al meu.I-am zambit si eu si mana lui a luat-o pe a mea facand-o sa nu se mai vada intre ale lui.
Vorbeam de cateva ore….atat prietenii lui cat si ai mei ne priveau gelosi pentru ca am format o bula de aer care ne izola de ceilalti.Noaptea nu a intarziat si jocurile verzi si aurii de lumini au inceput sa se aprinda pe plaja.Conversatiile noastre atingeau fiecare punct posibil,copilaria noastra,parintii nostri,scoala,masini….sa vorbesc cu Jake era atat de usor.Minutele pareau ca ne scapa din maini si orele se faceau de fiecate data mai scurte.Ma temeam de ora in care trebuia sa ne luam ramas bun,dar inevitabil va veni intr-un moment.
Stelele le puteai vedea pe inaltul cerului si luna plina lumina plaja tenuat.
-Asa ca…vei veni in alta zi? -intreba Jake cu fata rugatoare.
-Normal!Cand va veni Charlie sa cineze cu Billy,voi veni cu el -eram sincera,e adevarat imi placea sa impart timpul cu el.
Un enorm zambetul isi facu loc pe fata lui.Si m-a imbratisat impulsiv.I-am raspuns la imbratisare total surprinsa pentru reactia lui.Cand ne-am despartit am observat privirea furioasa a lui Mike si uracioasa de Lauren si campania….fara sa ma gandesc prea mult la asta,ne-am apropiat de copii de la scoala  care incepeau sa stranga totul pentru a putea pleca.
-Haide Bella -latra Lauren- Ce repede ti-ai schimbat prietenii…sigur ca lui Cullen nu-i place ca ai imbratisat alt baiat pe aici.
Mi-am muscat limba pentru a nu-i raspunde cum merita,dar eforturile mele erau de fiecare data mai inutile si cand cuvintele era pe punctul de a iesi din gura mea altele ma lasau muta.
-Niciun Cullen nu a trecut bariera -spuse intr-o soapta aproape neauzibil pentru urechi umana,dar si pentru Sam.
M-a privit cu fruntea incruntata si mii de intrebari se citeau in ochii lui.Eu am raspuns la ele dand din cap,nu aveam nimic de ascuns.
-Nu e momentul si nici locul Uley -am soptit doar pentru el.
A dat usor din cap si s-a intors disparand in padurea care inconjura casa.Jake m-a privit cu o iertare in ochii lui.
-Nu-ti face griji -i-am spus- Culleni mi-au explicat tot.Nu trebuie sa-mi explici nimic.
Mi-am luat ramas bun de la el cu o alta imbratisare in care aproape mi-am pierdut aerul din plamani,nu-mi aminteam ca Jake era atat de puternic…si cred ca nici atat de mare.Dar la inceput si la sfarsit era tot Jake.
Nu am intarziat in a ajunge la magazinul Newton,deja s-a innoptat si cativa nori incercau sa astupe luna plina.Nu am facut nimic mai mult decat sa ma asez pe bancheta din spate a masinii si chiar cand sa reactionez mi-a sunat telefonul care mi l-a daruit Alice.Nu trebuia sa ma uit la indicator pentru a stii cine e….
-Buna Alice -am spus dupa cateva secunde in care ma gandeam ce buton trebuia sa apas pentru a raspunde-.Sunt bine,linisteste-te -am spus fara sa-i dau timp sa vorbeasca.
-Stiu ca esti bine,te vad deja -pufni-.Te-am sunat doar sa stii ca eu stiu.
M-am incruntat.
-Ok Alice….-am spus putin obosita- noapte buna.
-Noapte buna Bella -spuse cu o voce de vrabiuta inainte sa inchida.
  1. Angi
    ianuarie 10, 2010 la 10:25 am

    Super capitol.faci o treaba excelenta.

  2. marymarina92
    ianuarie 10, 2010 la 10:34 am

    super dragut:X:X:X …;)):X
    -Alice…cumnatico…-am spus cu voce lingusitoare- ma inveti sa-l folosesc?Sau cel putin arata-mi ce buton nu trebuie sa apas ca sa nu-mi explodeze in maini.
    -Bella…-zambi- esti atat de umana
    De abia astept continuarea:X:X:X … succes in continuare>:D<:*

  3. ralu
    ianuarie 10, 2010 la 11:34 am

    minunat:X:X:X:Xabia astept cap urmator:X:X:X:

  4. ianuarie 10, 2010 la 5:25 pm

    :))nu cred ca a sunat-o doar s ao anunte k o poate vedea…:))ma rog!oricum tare:X

  5. ianuarie 11, 2010 la 7:48 pm

    :X:X:X
    este atat de frumos :X:X:X
    este mult mai bine cu jake decat a fost cu eddy :))

  6. KillWithMe
    ianuarie 14, 2010 la 6:38 pm

    faci o treaba foarte buna..:x abia astept sa vad ce se intampla in continuare..prietena mea cea mai buna are si ea un fanfic..mi ar placea daca a ti intra….http://lulu-stories02.blogspot.com/2010/01/sufletel-capitolul-i_10.html

  7. ale
    ianuarie 17, 2010 la 3:37 pm

    cand pui urmat cap?

  8. guditza18
    ianuarie 20, 2010 la 11:23 am

    eu am inceput ieri sa citesc, iar acum astept nerabdatoare sa traduci si restul. faci o treaba buna. multumesc ! si spor la tradus 🙂

  9. ianuarie 23, 2010 la 12:40 am

    Draga mea Bia,
    Iti multumesc ca iti faci timp sa imi citesti ficul. Am considerat ca e frumos sa iti intorc favoarea 🙂 …. asa ca am intrat aseara pe site-ul tau si am inceput sa citesc…la inceput mi s-a parut ciudata ideea, dar am fost prinsa repede si a inceput sa imi laca….atat de tare ca am stat pana la 3:30 aseara sa citesc si azi nu m-am lasat pana nu am terminat….evident ca m-am trezit brusc la realitate atunci cand s-a oprit. Fanficul e foarte misto si traducerea ta e super. Se mai intampla sa fie litere mancate..dar toti patim dastea :)).
    Te felicit si iti urez succes in continuare cu tradusul 😀
    Deabia astet continuarea 😀
    pup
    Caty

  10. ianuarie 29, 2010 la 10:47 am

    m-am saturat sa astept intru de aproximativ 2 saptamani blogul tau si nimk,ai degand sa mai scri sau traduci(imi pare rau dar nu stiu)?Serisos acum m-am saturat,punete si tu in locul nostru ti-e ti-art placea sa astepti atat pentru un cap?::(

    • Bya(BB)
      ianuarie 30, 2010 la 11:10 am

      imi pareeeeeeeee rau…am traduse 7 capitole dar nu am net acasa….si acum sunt la niste rude….deppaaaaaaarte de casa sincer si nu pot sa public…acasa m-am mutat pe alta retea si nici acum nu merge netul…nu se face nush ce legatura…

      si eu mor de nerabdare sa public din nou si imi pare rau ca va fac sa asteptati atat chiar imi pare rau am sa incerc sa fac tot posibilul sa mai public…uite acum am sa ma pun sa traduc(again) capitolul 15…

      sper sa mai cititi ficul meu…IMI PARE RAU!!!

  11. februarie 7, 2010 la 11:37 pm

    wow…bestial capitolul:X:X:X
    si ceva imi spune k mike era cam gelos:X

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu