Capitolul 52 – Unind piese

Edward POV

-Jasper! –am strigat cand Bella a lesinat- Ce ai facut?

-Avea nevoie de asta….era prea mult pentru ea…-“si pentru mine”.

Am incuviintat intelegator,chiar daca nu eram de acord cu metodele,trebuia s-o protejez pe Bella,nu puteam lasa ceva ca si situatia asta s-o afecteze prea tare/

In timp ce ceilalti discutau posibilul motiv pentru care Volturi o vor pe Bella eu incercam sa-mi fac loc in minte.Nimic nu parea sa aiba sens,ce puteu sa ceara de la Bella?Ea era un om acum,nu putea sa le ofere nimic fiind un simplu muritor…sau vor ei s-o transforme pentru a o avea in garsa,dar asta nu avea sens,de ce vroiau sa reintoarca timpul?Daca o vor pe Bella ca si vampire deja nu mai era nevoie ca cineva sa se joace cu timpul.

O parte din mintea mea se gandea la posibilele motive,cealalta asista la gandurile care ma inconjurau.Romanii asteptau prea mult de la Carlisle,si eu credeam ca era indicat pentru a guverna,dar facand asta va trebui sa-si lase viata in spate.Nu pentru ca isi schimba continentul si tara,nu asta il afecteaza pe Carlilse,dupa o viata de mai bine 300 de ani facand asta,cel il durea mai tare sa lase in spate,la ce a muncit atat:cariera lui.

Carlisle adora ce facea,pentru el a-i ajuta pe ceilalti era un mod de a rascumpara pacatul lui de a se transforma intr-o fiinta care trebuia sa termina cu viata celorlalte fiinte pentru a se putea alimenta.Eu ii intelegeam decizia,dupa decenii de sacrificiu si efort,nu era usor sa spui “la revedere” la tot pentru ce ai luptat.

Cealalta parte a mintii mele era expusa conversatiei celorlalti.Vladimir si Stefan incercau sa-l convinga pe Carlisle sa fie el noul guvernator a vampirilor,nimeni nu va putea sa-l critice,pentru a imparti justitia in lumea noastra.

Dar cel mai important pentru mine era sa gasesc un motiv pentru ca Volturi o vor pe Bella.

Ceva de care Volturi duceau dorul….

Asta era puterea,puterea pentru a fi superiori,pentru ca nu trebui sa se teama de cineva niciodata.

Ceva pentru care sa aiba nevoie de Bella fiind om.

Gandurile mele s-au oprit acolo.

Bella fiin om.

Volturi duceau dorul de putere.

Mai lipsea doar un element pentru a completa acea ecuatie : Renesmee.

M-am ridicat si am inceput sa ma plimb prin camera in timp ce ma gandeam,in timp ce dezbateam acea concluzie din capul meu.Lasand la o parte conversatiile si gandurile banale.

Volturi au intors timpul inapoi cu doi ani,timp suficient pentru ca Bella sa fie umana din nou,pentru a ajunge in Forks si pentru ca istorie sa inceapa din nou.

De ce sa inceapa de la zero?

Clar!Accidentul Bellei in Phoenix,acea lovitura la cap,dar nu existau probe fizice,acele studii dar nu existau rezultate.Carlisle a spus ceva despre asta cand Bella a avut accidentul cu Tyler.

Acela a fost momentul cand au dat totul inapoi,ei aveau nevoie de un alibi,ceva credibil pentru Bella si au utilizat acel accident ca si scuza.

Dupa vizita lui Aro,ziua in care l-am omorat pe James si pe ceilalti doi nomazi,era pentru a se asigura ca totul merge cum vroiau ei.Ca Bella era de partea noastra,ca noi o protejam,de asta nu s-au opus stiind ca un om stie secretul nostru,pentru ca era in favoarea lor.

De asta au terminat chiar ei cu Victoria,pentru ca ea sa nu creeze armata de neofiti,pentru a nu avea nici o posibilitate de a muri,nici ea si nici eu.Asa viitorul lui Nessie era asigurat.

Aveau totu foarte bine planuit.

Dar inca exista un sfarsit.

Asta avea nevoie de foarte multa planuire,avea nevoie de decizii pentru a lua si multe planuri de realizat.Ceva ca si asta nu poate trece neobservat pe langa Alice,ea,intr-un moment va trebui sa aiba  o viziune despre asta.

Asta era de ce ma temeam mai tare,ca va trebui sa mergem pe orbeste,ca Alice nu ne va putea ajuta.Eram asa de obisnuit ca ea sa ne spuna pe ce drum trebuie s-o luam,ce decizie e corecta,dar sa fim “orbi”,si mai ales cand viata si siguranta Bellei depineda de ele,ma facea nervos.

Bella se misca nelinistita,chiar daca dormea si se odihnea,puteam percibe cand era nelinistita.Toate astea o ingrijora la fel de mult ca pe mine.

-Lupii – spuse Emmett atragandu-mi atentia- trebuie sa le cerem ajutorul,stiu ca Jake si Sam nu vor avea probleme in a ne ajuta.

-Cum de esti asa sigur? –intreba Vladimir.

-Ei adora sa se bata cu vampirii,au putut s-o faca o data in realitate,si isi doresc s-o mai faca din nou –explica Emmett.

-In plus trebuie sa-i chemam si sa-i anuntam ca sunteti aici –spuse Esme- Nu cred ca vor sta cu mainile in san si sa va pamanturile astea inconjurate –le spuse romanilor.

-Ne-am alimentat de putin timp.

-Inafara Seattle-ului.

-Am  respectat teritoriul vostru.

-Pentru a nu aduce suspiciuni.

-Deja stim de lupi –spusera cei doi.

Am lasat conversatie de-o parte….nu era important.

Puteam vedea mintea lui Alice lucrand la viteza mare asa cum facea si a mea.Ea se chinuia sa vada ceva,ceva ce sa-i indice ce se va intampla cu Bella,cu Volturi…ceva de care sa ne anunta pentru a nu fi asa orbi in asta.Dar nu era nimic…doar un zid alb de care se lovea tot timpul.

Cateodata avea imagini cu oameni care erau condusi in camera principala pentru a fi sursa de alimentare.Dar erau imagini scurte,ca si reflectii,indicii din ce poate fi,dar nefiind nimic clar sau perfect in totalitate.

Asta o nelinistea….si pe mine la fel.

Ceea ce m-a facut sa ajung la o solutie,Volturi ne invadau intr-un mod.Aveau ceva ce evitau viziunile lui Alice si ne lasau mai neprotejati inainte atacului lor.

Mintea mea a facut o plimbare in trecut si mi-am amintit cuvintele Bellei cu claritate:

“Alice cateodata nu poate vedea nimic…Aro citi mintea mea,stie ca Alice are caderi in legatura cu Nessie si lupii,stie ca nu poate vedea nimic fiind un lup langa ea…Daca s-a folosit de asta pentru a lua decizii impotriva noastra si asa nu putem vedea?”

Trebuia sa fie asta,Bella putea avea dreptate.

-Stiti cum functioneaza darul acelui vampir pe care-l au Volturi? –i-am intrebat pe romani- De ce altii isi amintesc si altii nu?

-Avem o teorie.

-Putin sunt asa de batrani precum Volturi sau precum noi.

-Credem ca acea batranie ne-a imunalizat intr-un fel.

-Bella isi aminteste si nu e asa batrana –spuse Carlisle.

-Ea are un dar in capul ei,ea are un scut.

-Asta a protejat-o.

-De asta is aminteste.

-Scutul ei e slabit acum,o pot citi –am soptit.

-Tu ai spus-o,e slabit.

-Dar darul ei e inca acolo.

-Cand va fi transformata,va reaparea.

-Dar cum functioneaza?Lume moarta a reinviat –am insistat.

-Nu stim.

Ei isi amintesc,Volturi isi amintesc,Bella isi aminteste.Lume moarta a reinviat,dar…si Nessie?

M-am oprit brusc.

Ea a existat,ea a fost reala si nu doar un vis al Bellei..

Unde era ea acum?

A disparut pentru ca nu a existat in trecut sau….?

Mi-am oprit acolo gandurile.Nu…nu vroiam sa ma gandesc la acea posibilitate.Nessie nu putea fi in mainile acelora….nu!

Dar era ea sau Nahuel.

Lupii erau completi si se stie ca nu exista nicio alta rasa de animale mistice care sa o blocheze pe Alice,sau acel vampir putea sa o si blocheze,ceva de care ma indoiam,deja un singur dar puternic era suficient.

-Cum il putem gasi pe Nahuel? –l-am intrebat pe Carlisle.

-Nu stiu…am vorbit cu Kachiri si Zafrina si il cauta pentru mine…pana acum nu am primit vesti de la ele.De ce? –intreba curios.

-Volturi o blocheaza pe Alice,doar un corciturile o pot bloca.Lupii sunt completi asa ca ne mai raman doar Nahuel sau…

-Sau cine? –intreba curios.

-Renesmee –am soptit incet.

-Asta nu e posibil…Nessie inca nu exista,nu poate fi la ei –sisai Rosalie.

-Nu stim cum functioneaza darul acelui vampir,daca batranii isi amintesc si Bella la fel,de ce sa nu presupunem ca si Nessie a scapat pentru ca e corcitura?

-Edward…nu poti vorbi serios…acea micuta fetita nu poate fi in mainile acelor….-Esme lasa fraza neterminata.

-Doar propun,nimic din ce spun nu trebuie sa fie adevarat…dar sunt posibilitati –am explicat.

-Rose si Esme –spuse Carlisle- veti pleca in Chile(1) pentru a-i cauta pe Nahuel si matusa lui.

-Am vrea sa-l rugam pe Jasper pentru a se uni cu noi –spuse Stefan.

-Stim despre trecutul lui in armata si tehnicile lui ne-ar prinde foarte bine cu armata noastra –spuse Stefan.

Jasper nu a raspuns,doar a privit-o pe Alice,ea a incuviintat dupa cateva secunde,uitandu-se in viitor pentru a nu fi nicio problema.

-Eu ma voi duce in Italia –am soptit.

Toate capetele s-au intors pre mine.

-Nu vei merge sa-l vezi pe Aro de unul singur –sasai Carlisle- nu am incredere in el,tu esti vulnerabil tuturor darurilor.

-Nu voi tari pe nimeni dupa mine,vreau doar sa ma asigur ca Nessie e cu ei.

-Te voi insoti…-spuse Carlisle- dar trebuie sa avem grija cu Aro,daca ne atinge suntem pierduti.

-Nu…-sopti Bella- nu mergi –era pe jumatate adormita dar neuronii ei nu pareau sa se odihneasca nici in starea in care era.

-Bella …-m-ma ghemuit langa ea si i-am sarutat fruntea.

-Nu mergi Edward…-se planse- Nessie are nevoie de noi puternici…daca vei merge in Volterra vor sti.

Am suspinat.

-Bine…dar trebuie sa fac ceva,nu pot ramane cu bratele la san –am afirmat.

-Cand aveti planuita batalia? –intreba Emmett lovindu-si pumnii.

-In 8 saptamani.

-De ce asa devreme? –intreba Esme.

-Aveam nevoie de rapiditate,planul lui creste in fiecare zi…nu-i putem da mai mult timp –explica Stefan.

M-am asezat pe canapea cu Bella in poala mea.Era ciudat,dar de cand au aparut romanii nu i-am putut accesa mintea.Era blocata,presupun ca din cauza tensiunii pe care o traim,fiind nervoasa scutul sau se activa.

-Pot sa merg cu Jasper? –intreba Emmett cu voce de copil – si eu vreau sa ma distrez putin.

-Desigur..

-Orice ajutor e bine primit –raspunsera romanii.

Emmett parea fericit si eu mi-am dat ochii peste cap…chiar si intr-un moment ca si asta trebuia sa fie atat de ….Emmett.

-Edward –sopti Bella si eu am privit-o-sa mergem la cabana.

-Acum? –am intrebat surprins.

-Da…te rog –ochii si vocea ei rugatoare m-au facut sa accept.

Am urcat-o in saptele meu si dupa ce mi-am luat ramas bun de la toti si i-am rugat sa ma anunte de orice lucru,am iesit de acolo fugind spre unicul nostru loc de pace.

  1. Bya(BB)
    iulie 28, 2010 la 1:38 pm

    I hope u like this chap.

  2. alicce
    iulie 28, 2010 la 4:29 pm

    grozav ca de fiecare data…faci o treaba excelenta..felicitarii din nou:*

  3. iulie 28, 2010 la 4:40 pm

    da….sunt si mai in ceata!

  4. Øaиa ♥
    iulie 28, 2010 la 6:50 pm

    hmm… m-am gandit la ceva [:)] daca Carlisle nu vrea sa fie la conducere, l-ar putea lasa in viata pe Marcus! el nu parea niciodata sa fie de acord cu parerile celorlalti 2 de cand Aro a omorat-o pe Didyme [:(]
    ma rog, ramane la voia scriitoarei [:D]
    abia astept sa vad cu o vor recupera pe Nessie [:-S] si ce vor face Jazz si Emm [:|]
    TaKe CaRe [:*:*:*]

  5. Bya(BB)
    iulie 28, 2010 la 8:58 pm

    asa mariana..sa`ti explic

    tot ce bella a crezut ca a fost un vis,defapt a fost real.Totul!

    Doar ca Volturi au un nou vampir care are puterea de a da timpul inapoi si inainte de a face chestia asta,au luat-o pe NEssie protejand-o de darul vampirului,iar Bella avand scutul a fost intr-un fel protejata si isi aminteste,doar ca nimic nu se mai intampla la fel datorita faptului ca Bella ii avertizeaza..

    acum urmeaza sa vedem ce se intampla cu Nessie si Bella

  6. iulie 28, 2010 la 9:22 pm

    wow astept next! clar?

  7. iulie 28, 2010 la 9:38 pm

    Niceeee……deci Volturi blocheaza vedeniile lui Alice prin Rensesmee, de aia o au acolo….inteligent 🙂 ….Superrrrr
    Edward la Volturi singuri…e nebunie curata :))
    Deci scutul Bellei e slabit, de asta mai poate sa ii citeasca gandurile :), deci inainte era foarte puternic :). Ce tare tot visul ei e real si ea de fapt isi continua viata….e interesanta treaba asta cu ea care inca e om…si doar mintile lor/si amintirile au ramas pe loc. Foarte interesant :)…
    Succes in continuare 😀 . deabia astept urmatorul, a devenit si mai antrenant si captivant (nu ca nu era deja, destul de…) 🙂
    pup!

  8. iulie 29, 2010 la 8:57 am

    Wow!Deci situatia asta e incredibila :)Totul pare asa ciudat,dar…imi place:X
    De abia astept continuarea:X
    Tare curioasa sunt unde e Nessie si ce se va intampla cu Bella 🙂
    Spor la scris:*

  9. dia
    iulie 29, 2010 la 9:45 am

    super
    astept continuarea cat mai repede

  10. roxana
    iulie 29, 2010 la 11:41 am

    Bine…am citit toate capitolele,si…cred ca am inteles,totusi este confuza ideea catoriilor in timp,ma asteptam cand ma gandeam la notiunea asta-ca Nessie sa nu mai existe-dar este in fic,si totul este la dispozitia scriitoarei,oricum felicitari,pentru ca depui acest efort de a ne traduce,apropo foarte buna traducerea.Spor in continuare.

  11. iulie 29, 2010 la 6:12 pm

    wow suber cap
    am ramas fara cuv
    traduci ft bine
    spor la tradus in continuare

  12. iulie 30, 2010 la 9:31 am

    pff..:|
    complicat:|
    sper sa fie bine:-s:-s
    spor la tradus:*

  13. iulie 30, 2010 la 9:23 pm

    in sfarsit se mai completeaza puzzel-ul..Edward e foarte instinctiv,ca de obicei si nu numai el..bafta la tradus

  14. iulie 31, 2010 la 10:22 am

    super dar ai ramas in urma cu tradusul 😦

    bafta 🙂

  15. august 4, 2010 la 7:42 am

    buna super tare ideea ta…..deja astept urmatoru capitol …micuta nessie ….nu mai am rabdare …am inceput si eu un fic sper ca nu te superi dar vrei sa te uiti sa vezi …sper sa-ti plaka http://denisuk96.wordpress.com/

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu