Capitolul 49 – Optsprezece ani fericiti!

BELLA POV

Dupa o vara minunata alaturi de familia Cullen lucrurile mergeau bine.Nu am mai avut vizite nedorite din partea Volterrei si chiar daca toata familia era in asteptare nu parea ca se va intampla ceva prea rapid.Alice incerca sa gaseasca vreo decizie pe care Volturi sa o ia asupra familiei noastre,dar nu era nimic.Cateodata decideau chestii insubstantiale care nu aveau de-a face cu noi si alta dat,doar gasea doar niste ziduri care nu o lasa sa vada e trece prin mintea acelor 3 vampiri nebuni.

Azi era prima zi de scoala si ca si conseciinta…ziua mea de nastere.De o saptamana incercam sa ma conving ca de data asta nu se va intampla nimic,toata familia stie ce s-a intamplat data trecuta si sunt avertizati,in plus,Jasper a promis ca se va mentine la distanta.Si Alice ca nu-mi va face nici un cadou cu hartie de impachetat.

In aceasta ocazie ingrijorarea mea pentru a implini ani era inexistenta,stiam ca istoria isi va continua cursul pentru a o avea pe Nessie cu mine.Chiar daca neplacerea mea pentru cadouri inca era in picioare,nu-mi placea ca cineva sa-si cheltuiasca bani pe mine,chiar daca Culleni au bani pentru a cumpara o tara intreaga si ce stiu ce,nu vroiam.

Dupa ce mi-am parcat noua masina,da…dupa ce mi-au scos branula din picior intre Rosalie si Edward mi-au cumparat o masina noua,un scump si micut Audi Coupe,albastru electric,imi placea,era confortabila si foarte silentioasa cand conduceai daca o comparai cu saracul meu Chevy…chiar daca asta nu o voi recunoaste in fata lui Edward.Inca imi amintesc ca familia intreaga a avut de luptat cu mine pentru a o accepta.Eram de acord ca Edward sa-mi cumpere o masina,mai ales pentru ca Emmett a distrus-o pe a mea,dar nu intelegeam de ce trebuia sa fie o masina ciudata.

Unde eram,dupa ce mi-am parcat noua masina la doua locuri distanta de decapotabila lui Rose,am iesit din ea cu obrajii rosi,langa masina lui Rose era un mare si masiv Emmett cu un cadou in mana.Deja nu era numai aversiunea mea pentru cadouri,pentru ca acest cadou era unul enorm,desi nu era impachetat din cauze stiute.Ce m-a enervat a fost imagina pe care o proiecta Emmett in fata intregii scoli,il priveau cu o spranceana ridicata si o evidenta surpriza inaintea a ceea ce prezenta.Emmett avea in maini nici mai mult nici mai putin un enorm urs de plus culoare cafenie si o funda mare si rosie la gat,dar nu asta era cel mai rau din toate,cel mai rau era ca avea un zambet tatuat pe fata aratand perfectii sai dinti si o privire inocenta si o bucurie care-ti facea momentul etern.

-La multi ani Bella! – striga cand a ajuns langa mine.

Intr-o secunda eram la pamant si in cealalta secunda eram in picioare sustinuta de un brat a lui Emmett in timp ce celalalt tinea ursuletul de plus,care ma privea resemnat cu ochii lui de plastic.

-Las-o jos….ii vei face rau –l-a mustrat Rosalie.

-Ca si cum ar fi de cristal –am auzit o voce spunand.

Cand m-am uitat in directia privire amenintatoare a lui Emmett si m-am intalnit cu Mike Newton fugind din cauza privirii amenintatoare a fratelui meu vitreg mai mare.

-Tine Bella –spuse Emmett uitand instantaneu de Newton si dandu-mi ursul.

Cand l-am tinut in mana era sa mor de sperietura,jur,ursul ala era aproape atat de mare precum Emmett,planuiam cum sa-l bag in casa fara ca eu si Charlie sa trebuiasca sa dormim in Porche cand Volvo-ul lui Edward intra in parcare si parca langa sora lui.Alice a coborat din masina si mi-a dat o gentuta in timp ce sarea in jurul meu.

-Felicitari Bella! – canta emotionata- vreau sa-ti pui asta in dupa-amiaza asta…iti va sta genial si nu vreau un “nu” drept raspuns.

Dupa o privire de advertizare,pe care ea a ignorat-o,si un “multumesc” printre dinti s-a apropiat de Jasper si l-a luat de mana tarandu-l pana la intrarea in scoala.Emmett si Rose au disparut si ei si au mers si ei in scoala fiind nevoiti sa ridice niste documente de la secretariat,pentru ca anul asta ar trebui sa inceapa la universitate.Si acolo am ramas singura…bine cu ursul gigantic numit Emmett care inca ma privea direct cu ochii lui de plastic,cand o mana rece pe talia mea si un sarut la fel de rece pe ceafa mea m-au facut sa iau o gura mare de aer din cauza sperieturii…chiar daca cunosteam perfect proprietarul acelor maini,acelor saruturi.

-La multi ani,Bella mea –sopti in urechea mea.

Am incercat sa ma intors in bratele lui care acum ma tineau de talie,dar blestematul urs nu-mi permitea.Edward rase printre dinti si mi l-a luat din maini aruncandu-l in decapotabila lui Rose.Pentru ca apoi sa ma imbratiseze asa cum trebuie si sa-mi sarute buzele asa cum trebuia s-o faca.

Vara asta am petrecut-o practic impreuna.Eu doar treceam pe acasa pentru a-i face cina lui Charlie si sa ma fac prezenta uneori,deja apoi,in majoritatea noptilor,mergeam acasa la Edward si petreceam noapta impreuna.

Charlie niciodata nu a suspectat nimic,si daca o facea niciodata nu a demostrat-o,pentru ca avea incredere in Edward,chiar daca cu reticenta,dar vedea ca se straduieste sa ma faca fericita si sa fiu in siguranta,ca tot venind vorba de intretinere,de ce spunea ca ma lasa prea mult timp singura.Alice ajunse sa fie pentru Charlie aproape ca o alta fiica,si am fost pe cale sa pariez ca daca i s-ar face oferta sa faca schimb cu familia Cullen inca mai trebuia sa se gandeasca.O adora!De fiecare data cand o vedea intrand sau cand o vedea in bucatarie sau pe canapea,fata lui se lumina,adevarul e ca micuta Alice stia cum sa-i castige pe oameni,si Charlie era foarte usor de castigat chiar daca avea aparenta de politist dur si om serios.

Dupa acel sarut in care Edward aproape m-a facut sa-mi pierd constiinta s-a indepartat de mine zambind in timp ce imi amintea sa respir…de parca ar fi usor!El putea s traiasca fara s-o faca,dar plamanii mei aveau stupida necesitate de a se oxigena si intotdeauna intrerupeau saruturile cu Edward cand eram la cea mai buna parte.

-Acesta e cadoul meu? – am intrebat in timp ce incercam sa-mi recuperez ritmul normal al batailor inimii.

Edward zambi cu inocenta si nega.

-HAide la ora….Romeo si Julieta nu asteapta…-isi puse una din maini pe talia mea si a tras de mine pana in cladirea 3,unde aveam acum literatura.

In timp ce mergeam,mana de pe talia mea s-a coborat pe solduri si cand sa-mi dau seama era bagata intr-unul din buzunarele de la spatele pantalonilor.L-am privit cu o spranceana ridicata intrebandu-l mental ce facea si el doar a zambit intr-o parte si ridica umerii.

Imi placea Edward-ul asta,era mai uman,mai dezghetat,ca si cum chiar s-ar fi nascut in epoca asta,cu cavalerismul si respectul sau fata de mine,dar cu viclenia lui si spontanitatea care i-o dadea acea atingere care clar lipsea din visul meu.

Ziua de scoala a trecut prea incet,nu stiu cum a aflat toata scoala ca e ziua mea de nastere,si la Jessica i-a venit sa-mi cante “La multi ani” in gura mare cand am intrat in cantina,apoi au cantat toti,in timp ce o vedeam pe Alice zambind cu viclenie de la masa Cullen.Mi-am acoperit fata cu mainile gemand cu voce tare.Fata mea era pe punctul de a exploda din cauza acumularii de sange…ce bine era ca Jasper nu mai venea la scoala de anul asta pentru ca nu ar fi putut sa se controleze.Edward mi-a inconjurat corpul cu mainile lui si m-a tras pana la masa lor fara a inceta din zambit…acest vampir perfect nu stie ce inseamna rusinea?

Si Alice…oh Alice…micuta si diabolica Alice,eram sigura ca ea a planuit asta si nu a putut sa ma atentioneze…mi-o va plati…o voi face sa-si doreasca sa nu ma fi facut sa ma enervez.Cand m-am asezat am privit-o cu ochii intredeschisi si ea cu un zambet mi-a intins o bucata de tort gesticuland “imi pare rau”.Am marait in timp ce o mancam,si Edward si ea radeau amuzati.

Cand am mers acasa,eu l-am acompaniat pe Edward in Volvo iar Alice a luat masina mea pentru a o lasa parcata in fata casei,asa nu voi putea scapa de la petrecere cu atata usurinta.Cand am ajuns la casa Cullenilor se simtea mirosul festinului chiar daca nu era nici un tip de decoratie si nimic care s-o dea de gol,poate era doar teama mea pentru tot ce avea in disctuie cadourile,dar eu nu vroiam o petrecere,chiar daca ei s-au incapatanat si nu am putut spune “nu”.

Cand am intrat in marea casa alba,bratele lui Esme m-au inconjurat,urmate de cele ale lui Carlisle.Ambii m-au felicitat si mi-au dorit cele mai bune.Alice aparu cateva secunde mai tarziu dupa ce a urcat scarile cu viteza si coborand dupa doua minute cu o imbracaminte diferita si perfecta….imi doream sa ma misc atat de repede…ar totul mai…amuzant si usor.

Eu deja m-am schimbat de imbracaminte in baia de la scoala din cauza insistarilor ei,asa ca toti eram gata pentru a sarbatori marirea mea de varsta….yupi!Am strigat in minte cu sarcas,Edward isi intoarse ochii si a tras de mana mea pentru a ma aseza intr-un scaun pentru a incepe sa deschis cadourile.

In acea dimineata Charlie mi-a dat un aparat foto si un album din partea mamei,de aceea Alice impartea poze in stanga si dreapta.Dupa o soapta printre dinti venita de la Esme,Rosalie si Emmett au coborat scarile…prefer sa nu stiu ce au planuit….binecuvantata ignoranta!

Alice dansa pana la mine si mi-a intins diferite pungi colorate,am privit-o ridicand o spranceana si ea doar a zambit in sens de parere de rau…chiar a luat in searios faptul de a nu impacheta cadourile….toate cadourile erau bagate in pungi fara nici un tip de folie pentru a evita posibile “accidente”

M-a surprins enorm continutul pungilor…lucrurile s-au schimbat,cadourile mele nu erau deloc la fel.Cum ca aveam acum o masina noua si radio-ul era “decent” in ochii lui Emmett,cadoul nu a fost radio-ul din visul meu.Cand am deschis punga am gasit o simpla hartie la care mi-am incretit fruntea,si dupa fata mea a devenit rosie cand am citit.Ceea ce imi daruiau era o sesiune de cumparaturi in valoare de doua milioane de dolari la Victoria Secret.M-am uitat la Rose si Emmett amenintator si ei doar au zambit ridicand din umeri fara importanta.

-Acel cadou e mai mult pentru Edward –sopti Emmett destul de tare incat sa aud…ceea ce a facut ca obrajii mei sa devina mai rosii decat era posibil.

In punga de la Carlisle si Esme era cadoul meu din vis,biletele de avion pentru a merge in Jacksonville sa o vizitez pe Renee,le-am multumit sincer la care ei mi-au zambit.

M-am uitat la Jasper cu atentie,care se mentinea mai la distanta si zambea putin jenat,asa cu o miscare din cap i-am spus sa se apropie,a facut-o,dar s-a pus prudent in spatele lui Emmett,privindu-ma cu parere de rau.Nu imi era frica de el,stiam ca daca cumva isi va scapa de sub control va reusi sa nu faca nimic.

Alice mi-a dat alta punga,cand m-am uitat la biletel aparea doar numele lui Jasper ceea ce m-a facut confuza.

-Alice…-am strigat-o- tu si Jasper nu-mi dati un cadou impreuna? –am intrebat-o.

Alice bufni si apoi s-a uitat la Jasper dupa care isi muta privirea la podea.

-Jasper ti-a cumparat un cadou mai plictisitor,eu vroiam sa-ti dau ceva mai….Alice.Asa ca al meu e deoparte,ti-l voi da dupa cel a lui Edward –explica.

Eu doar am incuviintat indicandu-i ca am inteles..era Alice,nu era dificil sa-mi imaginez ca va face ceva de genu.

Cand am deschis punga de la Jasper era inca o hartie,alta sesiune de cumparaturi,m-am uitat la Jazz ridicand o spranceana si el zambi.Era o sesiune de cumparaturi de alte doua milioane de dolari la o librarie din Port Angeles…acum intelegeam de ce spunea Alice ca e un cadou plictisitor.I-am multumit in soapta cu un zambet la care el a raspund putin rusinat.

Edward imi dadu o punga,in ochii lui se putea vedea ca ii era frica de reactia mea,chiar daca imi amintesc bine,imi va dadea doar un CD unde erau cantecele la pian,dar cum in aceasta realitate lucrurile s-au schimbat….nu stiam la ce sa ma astept.

Cand m-am uitat pe biletelul de la punga,am fost surprinsa sa vad ca e numele tuturor scris pe ea,dar nu am avut timp sa intreb pentru ca toti au inceput sa strige sa-l deschid….nerabdatori!Cand am scos continutul pungii si l-am luat in maini a trebuit sa-mi tin un suspin…dar cum?

Asta nu putea fi,nu…lucrurile s-au schimbat atat…chiar daca imi placea cadoul,nu era momentul,nu inca…mai era un an…un an!M-am uitat la Edward si el ma privea cu fruntea incretita,citind gandurile mele si sigur simtindu-se rau.I-am zambid indicandu-i ca totul e bine,dar frica ca totul va fi foarte diferit domina corpul meu si Jasper a trebuit sa faca un pas in spate pentru a se controla.Edward mi-a zambit si el si a intins mana ca sa-l ia.

-Speram sa fie o surpriza –spuse intr-o soapta.

-Si a fost….dar in visul meu asta se intampla mai tarziu…dar pot sa te asigur ca imi va placea –l-am asigura- si asa cum imi amintesc va fi minunata.

Nu m-a lasat sa continui,doar a inceput sa mearga spre exteriorul casei in timp ce ceilalti isi lua ramas bun veseli.Cand am iesit in gradina m-a urcat in spatele lui si a inceput sa fuga,eu i-am imbratisat gatul cu mainile si am ras inaintea senzatiei vantului in fata mea….imi placea,era cel mai bun din lume.Edward acompania rasul meu si cand m-a privit cu coada ochiului,am putut aprecia ca toate indoielile care erau cateva minute inainte in ochii lui au disparut.

Cand s-a oprit m-am coborat din spatele lui dintr-o saritura,cu timpul m-am obisnuit si deja nu ma mai infricosam cand fugeam cu el.Am mers doi pasi in fata lui si am privit cabana de la distanta.

Era exact cum imi aminteam.

Un zambet invonluntar mi-a ocupat fata cand mi-am dat seama ce insemna.Povestea s-a schimbat…da,dar in bine.Cadourile mele erau diferite,cateva planuri au inaintat,dar totul era  bine….mai bine decat bine!Petrecerea mea s-a terminat fara nici un incident,pentru care Edward nu ma va abandona zilele astea.In plus,cabana insemna ca nu intentiona sa o faca.Totul era bine.

Edward m-a luat de mana si m-a tras in fata.Baga cheia in broasca si deschisa usa pentru mine.Mirosul de proaspat facut mi-a inundat plamanii cand am intrat in ea,si am putut aprecia arhitectura.Un dulap unde erau numai carti ale lui Edward si cateva titluri care ma interesau,un echipament de muzica,cd-uri…totul era la fel.

Edward mi-a aratat camera noastra,nu stiam motivul exact pentru care a facut-o,dar era o copie exacta dupa cea de pe Insula Esme….au pregatit chiar si camera lui Renesmee,ceea ce m-a facut aproape sa plang de emotie.

M-am uitat la Edward si el mi-a zambit cum stia ca ma face sa tremur.M-am apropiat de el si ridicandu-ma putin pe varfuri l-am sarutat lent si profund,multumindu-i cu acel sarut pentru cadou lui.Cand m-am indepartat de el cu respiratia intrerupta am ramas cu fruntile unite,incercand sa mentin cateva secunde acea uniune care ne placea atat de mult cand ne sarutam,siluand o gura de aer m-am aventurat sa pun intrebarea de care ma temeam.

-Cadoul lui Alice e dulapul din camera noastra?

  1. Bya(BB)
    iunie 23, 2010 la 8:55 pm

    sper doar sa va placa

  2. Dy@nn@
    iunie 24, 2010 la 7:01 am

    PRIMAAAAAAAAAAAAAAA

    • Dy@nn@
      iunie 24, 2010 la 7:46 am

      nu imi place:((
      il ador:X:X:X:X:cel mai bun cap
      saraca bella cu temerile sale:))

  3. diana
    iunie 24, 2010 la 7:31 am

    super
    astept next

  4. iunie 24, 2010 la 8:10 am

    Tocmai ai primit un cadou de la mine.

    Aici il gasesti:)

    http://otherfic.wordpress.com/

  5. alicce
    iunie 24, 2010 la 12:00 pm

    super capitol…se pare ca edward nu are de gand sa o paraseasca… cel putin nu inca:))….minunat capitol

  6. iunie 24, 2010 la 12:21 pm

    Tare capitolul.Imi place,ai un fel unicsi profundsa-ti exprimi sentimentele.Sigur o sa ma omuze cadoulu lui ALice :-)Bafta incontinuare.
    kiss lauryta

  7. oana
    iunie 24, 2010 la 12:21 pm

    wow chiar e incredibil e mult mai bun decat cartea…ma facut sa plang un pic..asa de emotionant pur si simplu il ador :X:X:X :*

  8. iunie 24, 2010 la 12:21 pm

    Tare capitolul.Imi place,ai un fel unic si profund sa-ti exprimi sentimentele.Sigur o sa ma amuze cadoulu lui ALice :-)Bafta incontinuare.
    kiss lauryta

  9. iunie 24, 2010 la 2:53 pm

    Wow…petrecere fara incidente 🙂 o declar perfecta :X
    Imi plac asa mult cadourile :X
    Bella e asa prostuta uneori ;))
    De abia astept continuarea:X
    Spor la tradus:*

  10. iunie 24, 2010 la 5:15 pm

    mda… toate bune si frumoase, numai ca ei nu-si dau seama ca Nessie e deja nascuta!!!
    ma enerveaza!!
    si totusi imi plc cap… dar vr sa aflu mai rpd ce o sa se intampleee:((

  11. iunie 24, 2010 la 6:07 pm

    nu avea cum sa o nasca pe nessie fara sa moara….deci, daca ea a devenit vampir in ,,vis” cum ar putea fi acum iarasi umana? cum puteau 5 zile din viata tuturor in Pheonix sa reprezinte 2 ani din viata bellei? ca doar se stie, a avut un accident, 5 zile coma…etc…

    • strugariu cristina
      septembrie 23, 2012 la 12:59 pm

      thomas vampirul de care vorbea nessie poate da timpul inapoi

  12. stefy456
    iunie 24, 2010 la 7:52 pm

    cand vei pune urmatorul capiol?

  13. diana
    iunie 25, 2010 la 5:37 am

    superpe cand cap urmator?
    sper sa fie cat mai curand

  14. stefy456
    iunie 25, 2010 la 8:06 am

    sti daca ma gandesc la inceput carliele nu a spus cand bella a avut accidentul cu masina lui tylar ca nu s vede vreo rana care ar putea duce la coma pt 5 zile?poate insemna ceva

  15. Øaиa ♥
    iunie 26, 2010 la 4:14 pm

    am citit toate capitolele in 2 zile [:D] mi-a placut prea mult si doar somnul a reusit sa ma faca sa-l las [:”>] e ultra`bestial ceea ce traduci tu [:X:X:X] e cam incurcata povestea, nu prea intzeleg cu a ajuns Bella iar om daca Nessie s-a nascut deja [:-?] ma rog, probabil vom afla curand [:P] abia astept continuarea [:))]
    spor la tradus [:*:*:*:*] [>:D<]

  16. stefy456
    iunie 26, 2010 la 7:14 pm

    o sa vezi eu am citit capitolele in spanila si se lamureste tot ai rabdare sa citeste capitolele in spaniola dca nu ai ca si mine

  17. Bya(BB)
    iunie 26, 2010 la 9:29 pm

    deci stefy…l-ai gasit?
    Ma bucur ca ai reusit:D,dar te rog daca te intreaba cineva care citeste acest fic ce se intampla in continuare nu spune nimic:D

    bine?

    Multumesc!

    • Bya(BB)
      iunie 26, 2010 la 9:32 pm

      am uitat!!

      incepand cu luni dimineata voi fi plecata si nu voi putea publica nimic timp de 2 saptamani!!!

      sorry:S:S:S:S

      nici mie nu`mi place,dar e o vacantza cu familia:D

  18. Øaиa ♥
    iunie 27, 2010 la 11:42 am

    oofff [:(] si cand te intorci din vacanta Bya? [:|] am rabdare, sunt obisnuita sa astept [;)]
    :*:*:*:*

  19. iunie 27, 2010 la 8:55 pm

    super tareee :))
    Are in sfarsit o zi de nastere fericita :))
    foarte frumos capitolul 🙂 si ursul….genial :)) ce putea Emmett decat o chestie asemanatoare lui
    Felicitari :D!
    (Moamaa,,,,2 mil de dolari…:(( vreau si eu :)) , )

  20. iunie 27, 2010 la 9:11 pm

    ehe…in sfarst fara incidente…si ma bucur ca am aflat ca cineva din garda a facut ca totul sa para un vi pt Bella..oricum abia ast sa vad ce se mai intampl:*:*

  21. stefy456
    iunie 29, 2010 la 10:03 am

    ok stai linistita nu zic nik .nu are orst sa stric surpriza si mersi ca miai zis unde il pot citi

  22. iunie 30, 2010 la 1:26 pm

    sooper capitolul abia il astept pe urmatorul

  23. iunie 30, 2010 la 8:15 pm

    Draga mea, ai primit un cadou de la mine. Il vei putea gasi aici: … http://aryafantasy.wordpress.com/
    L-am primit si il dau mai departe 🙂
    Caty

  24. dia
    iulie 8, 2010 la 8:54 am

    pe cand cap urmator?

  25. Bya(BB)
    iulie 9, 2010 la 10:09 pm

    bun!!!
    I`m back!:))

    Am sa incep sa tradus peste 2 zile…ceva de genu:D

  26. Bya(BB)
    iulie 9, 2010 la 10:10 pm

    sa nu va suparati pe mine…

    please!!

    doar ca sunt cam obosita si trebuie sa despachetez si sa mai fac curatenie prin casa:D

  27. dia
    iulie 12, 2010 la 8:55 am

    astept cu nerabdare cap urmator
    intru de mai multe ori pe zi sa vad daca ai mia postat ceva si…… sper sa postezi cat mai curand
    am o intrebare
    cate cap mai are ficul?

  28. iulie 15, 2010 la 8:29 am

    super fic
    imi place cum traduci
    pe cand nextul?

  29. dia
    iulie 16, 2010 la 7:57 am

    pe cand cap urmator….

  30. iulie 17, 2010 la 10:58 am

    pe cand o sa apara urmatorul capitol???

    intarzi foarte mult cu urmatorul 😦

  31. iulie 18, 2010 la 11:46 am

    Deci am dat peste acest site cautand imagini cu bella:| si fara sa’mi dua seama am dat peste acest fan’fic:X este prima oara knd aflu despre asa cv:”> si am citit in continuu de la ora 5 pana la 1 noaptea knd obligata de mama a trebuit sa intrerup sesiunea de citit:(( acum am terminat:X
    este superb:X:X:X nu inteleg cum poate bella sa fie din nou umana?:-?:-O
    spor la tradus in continuare!>:D<

  32. iulie 18, 2010 la 11:54 am

    ah ink cv!!!!pana apare urmatorul capitol:X as dori alte fan’ficuri twilight:X
    dak se poate:D
    spor la treaba!>:D<

  33. aprilie 19, 2011 la 8:55 am

    Citind despre cadouri mi-am amintit de site-ul de unde mi-a cumparat iubitul meu un ursulet de plus ieftin 😛

  34. strugariu cristina
    septembrie 23, 2012 la 1:00 pm

    ce amuzant

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu